Pečené kuře s bramborami na kečupu
Příprava pečeného kuřete s přílohou v jednom pekáči.
recept,fotorecept,kuře,kečup,kečup,brambory,Kuřecí maso,Sezónní recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 | kilogram | |
kečup | 150 | gramů | |
kečup | 250 | ||
kuře | 1.5 | kilogram | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
sůl | 3 | čajové lžičky |
Recept
1.
kuře 1.5 kilogram • sůl 3 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • kečup 150 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Kuře omyjeme a rozkrájíme na více kousků. Oddělíme spodní stehna, vrchní stehna atd. Takto připravené kuře osolíme a posypeme mletou červenou paprikou, vložíme do olejem vylitého pekáče a natřeme kečupem.
2.
brambory 1.5 kilogram • kečup 250
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky, přidáme k nim kečup a dobře promícháme. Rovnoměrně je rozložíme na kuře.
3.
Pekáč zakryjeme a dáme do trouby péct na 45 minut. Pak pekáč vyjmeme, odkryjeme a vidličkou vyndáme zpod brambor kousky kuřete a poklademe je na brambory. Odkryté prudce zapečeme, cca 20 minut.
Dobrou chuť!