Pečené koblihy
Koblihy pečené v troubě jsou skvělou volbou pro každého, kdo koblihy miluje, ale chce si držet linii. Nabízíme recept na menší plněné koblihy, které jsou sladké, nadýchané, zvenku jemně křupavé a bez oleje. Také jich však nemůžete sníst na deset na posezení :)
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,droždí čerstvé,rum,Sladká jídla,Masopust
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 40 | gramů | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
džem borůvkový | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 90 | gramů | |
rum | 50 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný žloutek | 1 | kus |
Recept
2.
droždí čerstvé 42 gramů • máslo 60 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Droždí, máslo a vaječný žloutek necháme zahřát na pokojovou teplotu.
3.
sůl 1 špetka • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů
Přidáme do těsta spolu se špetkou soli a vlažným mlékem.
4.
Vypracujeme těsto a necháme přikryté na teplém místě vykynout.
6.
Překrojíme na polovinu a postupně zpracujeme.
7.
Těsto rozválíme na tloušťku asi 1,5 cm.
8.
Z těsta vykrajujeme kolečka (průměr 7 cm) a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení.
9.
Doprostřed spodního kolečka dáme lžičku džemu, okraje potřeme vodou, překryjeme druhým kolečkem a okraje zlehka přitlačíme. Na plechu necháme ještě 15-20 minut kynout.
10.
Pečeme s horkovzduchem při teplotě 170 °C 12 minut, bez horkovzduchu nebo v plynové troubě 15-20 minut při teplotě 180 °C, dokud nejsou na pohled pěkně upečené.
11.
máslo 30 gramů • rum 50 mililitrů
Rozpustíme máslo a smícháme s rumem. Horké koblihy hned po vyndání z trouby potřeme máslem. Pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!