Pečená vepřová kýta
Jednoduchý recept na přípravu chutného pečeného masa s česnekovým nádechem. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlík a dušené zelí.
recept,fotorecept,vepřová kýta,česnek,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
kmín mletá | 1 | čajová lžička | |
koření grilovací | 1 | čajová lžička | |
olej slunečnicový | 5 | polévkových lžic | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | 1 | čajová lžička | |
vepřová kýta | 1 | kilogram | |
voda | - | ||
česnek | 3 | stroužky |
Recept
2. Příprava marinády
olej slunečnicový 5 polévkových lžic • česnek 3 stroužky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • kmín mletá 1 čajová lžička • sůl zeleninová 1 čajová lžička • koření grilovací 1 čajová lžička
Do misky dáme olej, prolisovaný česnek, pepř, kmín, zeleninovou sůl (vegeta, podravka) a grilovací koření. Promícháme.
3.
Maso potřeme marinádou a odložíme do lednice asi na jednu hodinu.
4.
Maso podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu a půl, dokud nezměkne. V průběhu pečení můžeme dle potřeby maso podlévat, otáčet a přelévat výpekem.
5.
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť!