RECEPTY

Pečená Tilapie nilská

Pečená Tilapie nilská

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Výborný recept na přípravu filetu z Talipie nilské na osvěžující na kyslé máslové omáčce.

recept,fotorecept,Tilapia nilská,kapary,Ryby,Bezlepkové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Tilapia nilská500gramů
citronová šťáva-
kapary12
máslo20gramů
sůl½čajové lžičky

 

Recept

1. 

Tilapia nilská 500 gramů

Rybu důkladně omyjeme a na povrchu vysušíme utěrkou, aby nám neklouzala při filetování.

Rybu důkladně omyjeme a na povrchu vysušíme...

2. 

Z obou boků ryby odřízneme filety. Postupujeme směrem od hlavy k ocasu po straně páteře, prvním, zhruba centimetr hlubokým řezem. Následně pomalu a opatrně ořezáváme maso kolem hrudních kostí, vždy směrem od hlavy.

Z obou boků ryby odřízneme filety. Postupujeme...

3. 

sůl ½ čajové lžičky

Filety nařežeme na straně s kůží, aby se při opékání uvolnily chutě do masa a ryba se dobře upekla. Posolíme z obou stran a sůl vpravíme i do zářezů.

Filety nařežeme na straně s kůží, aby se...

4. 

máslo 20 gramů

Na menší pánvi si rozpustíme kousek másla.

Na menší pánvi si rozpustíme kousek másla....

5. 

kapary 12 ks  citronová šťáva

K rozpuštěnému máslu přidáme filet z tilapie, který opečeme pár minut z obou stran. Začínáme kůží dolů. Kolem ryby nasypeme kapary a po obrácení na druhou stranu vymačkáme do omáčky šťávu z poloviny citronu.

K rozpuštěnému máslu přidáme filet z...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit