Pečená Tilapie nilská
Výborný recept na přípravu filetu z Talipie nilské na osvěžující na kyslé máslové omáčce.
recept,fotorecept,Tilapia nilská,kapary,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Recept
1.
Tilapia nilská 500 gramů
Rybu důkladně omyjeme a na povrchu vysušíme utěrkou, aby nám neklouzala při filetování.
2.
Z obou boků ryby odřízneme filety. Postupujeme směrem od hlavy k ocasu po straně páteře, prvním, zhruba centimetr hlubokým řezem. Následně pomalu a opatrně ořezáváme maso kolem hrudních kostí, vždy směrem od hlavy.
3.
sůl ½ čajové lžičky
Filety nařežeme na straně s kůží, aby se při opékání uvolnily chutě do masa a ryba se dobře upekla. Posolíme z obou stran a sůl vpravíme i do zářezů.
5.
kapary 12 ks • citronová šťáva
K rozpuštěnému máslu přidáme filet z tilapie, který opečeme pár minut z obou stran. Začínáme kůží dolů. Kolem ryby nasypeme kapary a po obrácení na druhou stranu vymačkáme do omáčky šťávu z poloviny citronu.
Dobrou chuť!