Pečená marinovaná žebírka
Labužnická marináda a kvalitní maso je základem pro tuto lahůdku pivařů a grilmistrů.
recept,fotorecept,vepřové žebra ,česnek sušený,sójová omáčka,worcester,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
kečup | 2 | polévkové lžíce | |
majoránka | 1 | čajová lžička | |
olej slunečnicový | 1.5 | decilitru | |
sójová omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vepřové žebra | 1 | kilogram | |
worcester | 2 | čajové lžičky | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
vepřové žebra 1 kilogram • olej slunečnicový 1.5 decilitru • česnek sušený 1 čajová lžička • sůl ½ čajové lžičky • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • worcester 2 čajové lžičky • majoránka 1 čajová lžička • kečup 2 polévkové lžíce
Uvedené ingredience smícháme a ve vzniklé marinádě obalíme žebírka. Obalené maso vložíme do igelitového sáčku nebo zabalíme do fólie. Odložíme na 1-2 dny do ledničky.
2.
Marinovaná žebírka uvaříme na páře, podlité vodou a přikryté pokličkou, přibližně hodinu doměkka.
3.
Uvařená žebírka zapečeme v troubě na 200 °C přibližně 20 min.
Dobrou chuť!