RECEPTY

Pečená kuřecí játrová paštika

Pečená kuřecí játrová paštika

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Domácí pečená paštika z kuřecích jater. Paštiku podáváme nastudeno. Nejchutnější je s čerstvým pečivem nebo chlebem.

recept,fotorecept,kuřecí játra,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Kuřecí maso,Bezlepkové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kuřecí játra500gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sádlo150mililitrů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

kuřecí játra 500 gramů

Kuřecí játra omyjeme a odlaníme.

Kuřecí játra omyjeme a odlaníme....

2. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Do jater přidáme vajíčka, sůl a pepř ...

Do jater přidáme vajíčka, sůl a pepř ......

3. 

sádlo 150 mililitrů

... přilijeme rozpuštěné, ne horké sádlo a rozmixujeme ponorným mixérem.

... přilijeme rozpuštěné, ne horké sádlo a...

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Pak přilijeme šlehačku a opět promixujeme.

Pak přilijeme šlehačku a opět promixujeme....

5. 

Tekutou směs vylijeme do hlubokého pekáče a zakrytou pečeme 40 minut v rozehřáté troubě při 200 °C.

Tekutou směs vylijeme do hlubokého pekáče a...

6. 

Po uplynutí uvedené doby paštiku odkryjeme a 10 minut necháme zapéct.

Po uplynutí uvedené doby paštiku odkryjeme a 10...

7. 

Vychlazenou pokrájíme ...

Vychlazenou pokrájíme ......

8. 

... a servírujeme. Paštiku skladujeme v chladničce.

... a servírujeme. Paštiku skladujeme v...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit