Pečená krůtí stehna na červené cibuli

Maso je nejchutnější při podávání s knedlíkem a dušeným kyselým zelím.
recept,fotorecept,krůtí stehno spodní,cibule červená,Krůtí maso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
cibule červená | 250 100 | gramů kcal | |
krůtí stehno spodní | 2 3400 | kilogramy kcal | |
olej řepkový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
sůl | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 8 44 | stroužků kcal |
Recept

2.
krůtí stehno spodní 2 kilogramy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Krůtí stehna umyjeme a nakrojíme. Pod kůži vsuneme část připraveného česneku. Osolíme a posypeme kořením.



5.
voda 200 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Na cibuli položíme krůtí stehna a posypeme zbylým česnekem. Posolíme, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme na hodinu péct do trouby při teplotě 200 °C.

6.
Po hodině otočíme a pečeme dále asi 30 minut.

7.
Nakonec necháme 15 minut zapéct při nejvyšší teplotě.

8.
Částečně vychlazené krůtí maso obereme od kostí a servírujeme.

Dobrou chuť!