Pečená kachní křídla
Kachní křídla obvykle používáme na přípravu kachního vývaru, nebo je pečeme jako celek s kachnou. Tak či onak, moc si na nich takto nepochutnáte. Náš recept vám nabízí tip, jak z křídel připravit skutečnou pochoutku.
recept,fotorecept,kachní křídla,Kachní maso,Bezlepkové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
kachní křídla | 6 | ||
kečup | 5 | polévkových lžic | |
med | 2 | polévkové lžíce | |
máslo | 5 | polévkových lžic | |
olej slunečnicový | 5 | polévkových lžic | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
worcester | 2 | polévkové lžíce | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
máslo 5 polévkových lžic • olej slunečnicový 5 polévkových lžic • česnek 2 stroužky • kečup 5 polévkových lžic • med 2 polévkové lžíce • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • worcester 2 polévkové lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Máslo rozpustíme, nalijeme do misky, přidáme olej, očištěný a prolisovaný česnek a zbylé ingredience.
2.
Rozmícháme.
4.
Vložíme je do marinády a necháme v chladu 24 hodin marinovat.
5.
Křídla i s marinádou přendáme na pekáč.
6.
Zakryjeme alobalem a 45 minut pečeme.
7.
Odkryjeme, obrátíme...
8.
... a asi 20 minut až půlhodinu prudce dopečeme.
9.
Křídla můžeme podávat s bramborovými lokšemi a zeleninovou oblohou.
Dobrou chuť!