RECEPTY

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Klasicky připravená kachna bez příchutí. Maso jde snadno od kosti, upečená kůže je křupavá a slaná. Podáváme s dušeným bílým nebo červeným zelím a s knedlíkem.

recept,fotorecept,kachna,Kachní maso,Bezlepkové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Hmotnost porce

682 g

Energie porce

1698 kcal

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

kachna

2400

6768

gramů

kcal

mléko

50

24

mililitrů

kcal

sůl

5

0

polévkových lžic

kcal

voda

2

0

decilitry

kcal

 

Recept

1. 

kachna 2400 gramů  sůl 4 polévkové lžíce

Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v...

2. 

sůl 1 polévková lžíce  voda 2 decilitry

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme na hluboký pekáč, povrch znovu posolíme, podlijeme vodou, můžeme přidat omyté droby - srdce, játra, žaludek, krk, pekáč dobře uzavřeme poklicí. Pečeme při střední teplotě 60 minut.

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu...

3. 

Kachnu po hodině otočíme a zakrytou pečeme dále - 30 minut.

Kachnu po hodině otočíme a zakrytou pečeme...

4. 

Po uplynutí uvedené doby znovu otočíme, zakryjeme a dalších 30 minut pečeme.

5. 

mléko 50 mililitrů

Po dvou hodinách je kachna téměř upečená. Nyní ji odkryjeme potřeme mlékem a dopékáme odkrytou při vyšším stupni teploty v troubě 15 minut. Znovu ji otočíme, potřeme mlékem na druhé straně a zapečeme druhou stranu 15 minut.

Po dvou hodinách je kachna téměř upečená....

6. 

Upečenou kachnu vyndáme z trouby.

Upečenou kachnu vyndáme z trouby. ...

7. 

Kachnu vyndáme na prkénko, kde ji nůžkami na drůbež naporcujeme.

Kachnu vyndáme na prkénko, kde ji nůžkami na...

8. Porcování upečené kachny

Nejprve ji rozdělíme na poloviny. Pak každou polovinu rozstříháme na více částí: oddělíme křídlo s kouskem kachních prsou, stehno a kachní prsa rozdělíme na dva kousky.

Nejprve ji rozdělíme na poloviny. Pak každou...

9. 

Maso vložíme zpět do pekáče, zakryjeme, aby nevyschlo a do podávání udržujeme v teple. Zakryté maso v pekáči vydrží 20 - 30 minut teplé. Pokud potřebujeme čas do podávání prodloužit vložíme kachnu zakrytou do trouby v níž se pekla. Troubu nezapínáme. Po 20 - 30 minutách co jsme kachnu drželi v pekáči teplou, trouba přiměřeně vychladla, ale nakumulované teplo nám dalších 30 minut kachnu udrží teplou.

Maso vložíme zpět do pekáče, zakryjeme, aby...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit