Pečená kachna na pomerančích
Podáváme s dušeným zelím a houskovým knedlíkem přelitým výpekem z kachny.
recept,fotorecept,kachna,pomeranč,pomerančová šťáva,Kachní maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
kachna | 2400 | gramů | |
med | 2 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | 2 | čajové lžičky | |
pomeranč | 2 | kusy | |
pomerančová šťáva | 50 | mililitrů | |
sůl | 6 | čajových lžiček | |
voda | - | ||
voda | 200 | mililitrů | |
zázvor mletý | 2 | čajové lžičky |
Recept
1. Příprava
kachna 2400 gramů • sůl 5 čajových lžiček • voda • sůl 1 čajová lžička • pepř bílý mletý 2 čajové lžičky • pomeranč 2 kusy
Čerstvou nebo rozmrazenou kachnu omyjeme a dobře nasolíme, zvenku i zevnitř, den prěd pečením. Uložíme ji do chladu. V den pečení ji 3 hodiny před podáváním vyjmeme z ledničky a opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme ji do hlubokého pekáče, potřeme jemně solí a bílým pepřem. Do kachny vložíme dva oloupané pomeranče.
2. Pečení
voda 200 mililitrů • pomerančová šťáva 50 mililitrů • med 2 polévkové lžíce • zázvor mletý 2 čajové lžičky
Kachnu podlijeme vodou a zakrytou ji pečeme 1 hodinu v troubě na středním teplotním stupni. Z pomerančové šťávy, medu a mletého zázvoru si připravíme marinádu. Po hodině kachnu z trouby vyjmeme, obrátíme ji a potřeme marinádou. Dále ji pečeme zakrytou ještě 1 hodinu a pravidelně po cca 20 minutách kachnu obracíme, potíráme marinádou a podle potřeby podléváme vodou.
3. Dopékání
Na poslední půl hodinu pekáč odkryjeme, opět potřeme marinádou a na vyšším teplotním stupni zapečeme. V polovině rozpékání ji opět obrátíme a namarinujete. Teplotu při dopékání kontrolujeme, nesmí být příliš vysoká, aby se nám med nepřipálil. Upečenou kachnu necháme částečně vychladnout, vyjmeme z ní pomeranče, které nekonzumujeme. Kachnu naporcujeme a podáváme.
Dobrou chuť!