Pečená kachna na medu s hroznovou omáčkou
Chutná jemná kachna - jednoduchý recept z dob dávno minulých. Podáváme s uvedenou hroznovou omáčkou a lokšemi, nebo s oblíbeným dušeným zelím a knedlíkem.
recept,fotorecept,kachna,med,med,Kachní maso,,Bezlepkové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
Hroznová omáčka na středověký způsob recept | - | ||
kachna | 2.4 | kilogram | |
med | 2 | polévkové lžíce | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 | mililitrů | |
sůl | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1. Pečení kachny
Mrazenou kachnu necháme přes den rozmrazit v chladničce. Rozmrazenou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i zvenku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct na druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním.
2.
sůl 2 čajové lžičky • voda 200 mililitrů • med 1 polévková lžíce
Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme na hluboký pekáč, navrchu znovu posolíme, podlijeme vodou a pekáč dobře uzavřeme pokličkou. Pečeme při střední teplotě 60 minut. Kachnu po hodině otočíme, potřeme ji lžící medu a zakrytou pečeme dále - 30 minut.
3.
med 1 polévková lžíce • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů
Po uplynutí uvedené doby znovu otočíme, potřeme ji opět medem, zakryjeme a dalších 30 minut pečeme. Po dvou hodinách je kachna téměř upečená. Nyní ji odkryjeme potřeme mlékem a dopékáme odkrytou při vyšším stupni teploty v troubě 15 minut. Znovu ji otočíme, potřeme mlékem na druhé straně a zapečeme druhou stranu 15 minut.
4.
Hroznová omáčka na středověký způsob recept
Upečenou kachnu vyjmeme z trouby, rozstříháme nůžkami na drůbež a co nejdříve podáváme. Čerstvě upečená je nejchutnější.
Dobrou chuť!