Pažitkové housky z kynutého těsta
Jednoduché a rychlé housky z kynutého těsta. Kynuté těsto si můžeme připravit i v domácí pekárně.
recept,fotorecept,mouka hladká,pažitka,Slané pečivo
Slané pečivo
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 | gramů | |
droždí čerstvé | 21 | gramů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
pažitka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
1.
mouka hladká 500 gramů • máslo 50 gramů
Do misky dáme mouku, přidáme na menší kousky nakrájené máslo.
2.
voda 250 mililitrů • pažitka 2 polévkové lžíce • cibule • cibule 50 gramů • droždí čerstvé 21 gramů • sůl 1 čajová lžička
Do mouky přidáme vlažnou vodu, polovinu kostky droždí, nadrobno nakrájenou pažitku a cibuli. Osolíme.
3.
Vše spolu dobře rukou promícháme, těsto bude takové tužší. Vařečkou vypracujeme. Těsto v misce zakryjeme kuchyňskou utěrkou, položíme na 30 minut na teplé místo vykynout.
4.
Plech vyložíme papírem na pečení. Z vykynutého těsta tvarujeme housky, které po obvodu jemně nožíkem nakrojíme. Nakrojením se těsto lépe upeče.
5.
Housky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 30 minut na 180 °C.
Dobrou chuť!