RECEPTY

Pastýřův koláč

Pastýřův koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Tradiční anglický recept na přípravu "Shepherd 's Pie", čili pastýřova koláče. Tento slaný masový koláč se připravuje z mletého jehněčího masa. My jsme použili dostupnější variantu s použitím mletého vepřového masa, což mu na chuti neubralo.

recept,fotorecept,brambory,vepřové mleté maso,česnek,rajský protlak,rozmarýn sušený,víno červené suché,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

brambory600gramů
cibule1kus
mrkev2kusy
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajský protlak100gramů
rozmarýn sušený½čajové lžičky
sýr Parmezán50gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
tymián½čajové lžičky
vaječný žloutek2kusy
vepřové mleté maso500gramů
víno červené suché100mililitrů
vývar zeleninový200mililitrů
worcester1polévková lžíce
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů

Očištěné a nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě.

Očištěné a nakrájené brambory uvaříme ve...

2. Příprava masové náplně

mrkev 2 kusy  cibule 1 kus

Během vaření brambor si připravíme náplň. Na struhadle nahrubo nastrouháme velkou cibuli a mrkev.

Během vaření brambor si připravíme náplň....

3. 

vepřové mleté maso 500 gramů  sůl 1 čajová lžička

Na troše oleje zprudka osmažíme mleté maso, aby se zatáhlo. Maso osolíme.

Na troše oleje zprudka osmažíme mleté maso,...

4. 

česnek 4 stroužky

K podušenému masu přidáme nastrouhanou cibuli, mrkev a prolisovaný česnek. Promícháme a dále opékáme.

K podušenému masu přidáme nastrouhanou cibuli,...

5. 

worcester 1 polévková lžíce  rajský protlak 100 gramů  tymián ½ čajové lžičky  rozmarýn sušený ½ čajové lžičky  víno červené suché 100 mililitrů

Dále přidáme worchesterovou omáčku, rajčatový protlak, tymián, rozmarýn, podlijeme červeným vínem.

Dále přidáme worchesterovou omáčku,...

6. 

vývar zeleninový 200 mililitrů

Následně podlijeme masovým vývarem a necháme všechny tekutiny za stálého míchání odpařit.

Následně podlijeme masovým vývarem a necháme...

7. 

Po odpaření tekutin je masová směs hustá a kompaktní. Směsí naplníme menší zapékací nádobu nebo formu.

Po odpaření tekutin je masová směs hustá a...

8. Příprava bramborové směsi

sůl  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  vaječný žloutek 2 kusy  sýr Parmezán 50 gramů

Uvařené brambory rozmačkáme nebo mírně rozmixujeme, přidáme k nim sůl, pepř, žloutky, nastrouhaný parmezán a promícháme

Uvařené brambory rozmačkáme nebo mírně...

9. 

Bramborovou směs navrstvíme na maso, ...

Bramborovou směs navrstvíme na maso, ......

10. 

... uhladíme a posypeme nastrouhaným parmazánem.

... uhladíme a posypeme nastrouhaným...

11. Pečení

Koláč propícháme vidličkou a pečeme v rozehřáté troubě 15-20 minut, dokud nezačne povrch tmavnout.

Koláč propícháme vidličkou a pečeme v...

12. 

Upečený koláč naservírujeme s oblíbenou sezónní zeleninou a za tepla podáváme.

Upečený koláč naservírujeme s oblíbenou...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit