Pařížský krém s čokoládou
Trvanlivý krém na zákusky, dorty, do rolád, na ořechové rohlíčky či jako nádivka do dortových oplatek...
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),čokoláda na vaření,Nezařazené sladké recepty,Bezlepkové
Nezařazené sladké recepty
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 200 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
čokoláda na vaření | 200 | gramů |
Recept
1.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • čokoláda na vaření 200 gramů
Smetanu zahřejeme (nevaříme) a rozpustíme v ní čokoládu.
2.
Necháme vychladnout.
3.
máslo 200 gramů • cukr moučkový 200 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
4.
Pomalu přiléváme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a šleháme elektrickým šlehačem...
5.
... až nám vznikne nadýchaný světlečokoládový krém. Pozor na přešlehání.
Dobrou chuť!