Pangasius v těstíčku
Oblíbená ryba v křupavém těstíčku. Podáváme podle chuti s hranolkami, vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,pangasius mražený,mouka celozrnná,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
koření na ryby | 2 | čajové lžičky | |
mouka celozrnná | 120 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
pangasius mražený | 800 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1. Příprava ryby
pangasius mražený 800 gramů • sůl
Rybu necháme rozmrazit, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme. Jednotlivé plátky ryby z obou stran lehce osolíme.
2. Příprava těstíčka
vejce slepičí 4 kusy • koření na ryby 2 čajové lžičky • mouka celozrnná 120 gramů
Do talíře rozklepneme vejce, přidáme koření na ryby a celozrnnou mouku. Vidličkou důkladně rozmícháme.
3.
Rybí filety rozložíme na tác a zalijeme je polovinou těstíčka. Obrátíme a polijeme je z druhé strany.
4.
V pánvi rozehřejeme přiměřené množství oleje a vložíme do něj obalenou rybu. Pod pokličkou smažíme 10 minut.
5.
Odkryjeme, rybu obrátíme a usmažíme ji z druhé strany 10 minut.
Dobrou chuť!