Pangasius v listovém těstě s brusinkami
Velmi chutná, netradičně upravená ryba.
recept,fotorecept,pangasius mražený,těsto lístkové,brusinky sušené,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›
Ingredience
Ingredience
brusinky sušené | 200 | gramů | |
pangasius mražený | 700 | gramů | |
sýr tvrdý | 150 | gramů | |
sůl | - | ||
těsto lístkové | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
pangasius mražený 700 gramů • těsto lístkové 400 gramů
Mrazenou rybu -pangasia necháme rozmrazit. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále.
2.
brusinky sušené 200 gramů • sýr tvrdý 150 gramů
Listové těsto rozdělíme na 9 větších čtverců. Rybu omyjeme a osušíme. Rozkrájíme ji také na 9 částí. Sušené brusinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Sýr nastrouháme nahrubo.
4.
vejce slepičí 2 kusy
Vytvoříme balíčky, které položíme na plech vyložený papírem na pečení. Každý balíček důkladně potřeme rozšlehaným vajíčkem.
5.
Pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni cca 35 minut.
6.
Podáváme jako hlavní jídlo s bramborovým salátem, bramborovým pyré, nebo jako rybí chuťovku samostatně bez příloh.
Dobrou chuť!