Palačinky s játrovou paštikou
Skvělé palačinky se slanou sýrovo-játrovou náplní.
recept,fotorecept,kuřecí játra,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule červená | 80 | gramů | |
jedlá želatina | 2 | čajové lžičky | |
jogurt bílý | 2 | polévkové lžíce | |
kuřecí játra | 500 | gramů | |
mléko | 550 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sýr tvrdý | 120 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda minerální | 500 | mililitrů |
Recept
1. Palačinky
mléko 500 mililitrů • voda minerální 500 mililitrů • mouka hladká 400 gramů • sůl
Z mléka, vody, oleje a mouky se špetkou soli upečeme na suché pánvi palačinky.
2. Játrová paštika
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule červená 80 gramů • kuřecí játra 500 gramů
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme omytá, očištěná a nakrájená játra. Opečeme doměkka (cca 6-8 minut).
3.
jedlá želatina 2 čajové lžičky • mléko 50 mililitrů • sýr tvrdý 120 gramů • jogurt bílý 2 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Želatinu rozpustíme ve vlažném mléce. Sýr nastrouháme, přidáme k němu jogurt, sůl, pepř, mírně vychlazená játra a přilijeme želatinu.
4.
Ponorným mixérem rozmixujeme jemně hrudkovitou játrovou směs. Odložíme ji na 2-3 hodiny do chladu.
5.
Vychladlou směsí mažeme na palačinky, které klasicky stáčíme. Na jednu palačinku natřeme cca 1,5 polévkové lžíce směsi. Uvedené množství vystačí na 12 palačinek.
Dobrou chuť!