Palačinky s brynzou
Palačinky plněné slanou náplní.
recept,fotorecept,brynza,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›
Ingredience
Ingredience
brynza | 250 | gramů | |
droždí čerstvé | 10 | gramů | |
kopr | - | ||
mléko | - | ||
mouka hladká | 250 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 100 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
1. Palačinky
mouka hladká 250 gramů • sůl • droždí čerstvé 10 gramů • voda 100 mililitrů • mléko
Smícháme mouku, sůl, ve vlažné vodě rozpuštěné droždí a tolik mléka, aby bylo těsto polotekuté. Necháme ho alespoň půl hodiny stát a pak z něj pečeme na suché pánvi palačinky.
3.
Palačinku natřeme nádivkou a složíme do trojúhelníku. Můžeme je ihned podávat, ...
4.
smetana sladká na vaření 100 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
... nebo je vložíme do mělké zapékací mísy, zalijeme smetanou na vaření, v níž jsme rozmíchali vejce a zapečeme v troubě.
Dobrou chuť!