Ovocný zákusek s kefírovým želé
Letní fresh zákusek.
recept,fotorecept,kefír,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
citronová kůra | - | ||
cukr moučkový | 320 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
kefír | 1000 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 150 | mililitrů | |
ovoce různé | 800 | gramů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 6 | ||
želatinový ztužovač | 100 | gramů |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks • cukr moučkový 190 gramů • cukr vanilkový 12 gramů
Do misky dáme vejce, cukr a vanilínový cukr. Vše spolu vyšleháme ručním šlehačem.
2.
citronová kůra • olej slunečnicový 150 mililitrů
Do misky přidáme citronovou kůru z jednoho citronu a olej.
3.
mouka hladká 200 gramů • pudink vanilkový 40 gramů • sůl
V druhé misce smícháme mouku s pudinkovým práškem a špetkou soli. Moučnou směs zamícháme do mokré směsi.
4.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C cca 25 minut.
5.
kefír 1000 gramů • citron 1 kus • cukr moučkový 130 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • želatinový ztužovač 100 gramů • ovoce různé 500 gramů
Kefír smícháme s moučkovým cukrem, kůrou z jednoho citronu a šťávou z citronu. Směs trošku zahřejeme. Ze smetany vyšleháme šlehačku, kterou spolu s želatinovým ztužovačem (připraveným podle návodu na obalu) vmícháme do vlažné kefírové náplně. Přimícháme kousky ovoce. Kefír by měl být trošku zahřátý proto, aby se nám želé podařilo rozmíchat.
6.
ovoce různé 300 gramů
Náplň rozetřeme na upečený korpus, posypeme kousky různého ovoce, odložíme na cca 3 hodiny ztuhnout do ledničky.
Dobrou chuť!