Ovocné řezy s agarem
Zákusek potěší všechny, kteří chtějíí mlsat zdravěji.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký, zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ), Agar ( prášek ),Zdravé koláčky
Zdravé koláčky
Kategorie
Zdravé koláčky ›
Ingredience
Ingredience
Agar ( prášek ) | 10 | gramů | |
Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) | 15 | gramů | |
zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) | 500 | gramů | |
cukr třtinový | 160 | gramů | |
med | 60 | gramů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
mouka špaldová celozrnná | 50 | gramů | |
olej kokosový | 35 | mililitrů | |
olej olivový | 25 | mililitrů | |
soda bikarbona | 4 | gramy | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vločky ovesné | 40 | gramů | |
voda | 600 | mililitrů | |
voda | 1 |
Recept
1.
mouka polohrubá 250 gramů • mouka špaldová celozrnná 50 gramů • cukr třtinový 120 gramů • olej olivový 25 mililitrů • olej kokosový 35 mililitrů • tvaroh jemný měkký 250 gramů • Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 15 gramů • soda bikarbona 4 gramy
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.
3.
Tekutinu z vloček přecedíme do mísy.
4.
Utřeme (vyšleháme) hladké těsto.
5.
Těsto vylijeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení.
6.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
7.
zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) 500 gramů
Drobné mrazené ovoce necháme roztát, nebo použijeme čerstvé. Rovnoměrně jej rozložíme na těsto.
8.
Agar ( prášek ) 10 gramů • voda 1 L • cukr třtinový 40 gramů • med 60 gramů
Agar nasypeme do vody, přidáme cukr, med a přivedeme do varu. Odstavíme a pomalu vychladíme, do jemného počátečního houstnutí. Želatinu rychleji vychladíme ve studené vodní lázni.
9.
Houstnoucí želatinu nalijeme na koláč a necháme ztuhnout. Můžeme vložit do lednice, kde ztuhne rychleji.
Dobrou chuť!