Ovarová polévka
Hustá svačinová polévka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
recept,fotorecept,vepřový bůček,čočka,kroupy ječné,brambory,Masové polévky,Masopust,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 100 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
houby sušené | 50 | gramů | |
kmín drcený | 1 | čajová lžička | |
kroupy ječné | 100 | gramů | |
majoránka | - | ||
mrkev | 150 | gramů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sádlo | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vepřový bůček | 800 | gramů | |
voda | 2.5 | litru | |
česnek | - | ||
čočka | 150 | gramů |
Recept
1.
vepřový bůček 800 gramů • voda 2.5 litru • sůl 1.5 čajové lžičky
Vařením (1,5 hodiny) vepřové hlavy nebo laloku či bůčku v osolené vodě si připravíme vývar. Maso do polévky nepřidáváme, ale použijeme ho k dalšímu zpracování (např. bůček či lalok potřeme mletou paprikou, česnekem a studený servírujeme).
2.
mrkev 150 gramů • cibule 100 gramů • sádlo 1 polévková lžíce • čočka 150 gramů • kroupy ječné 100 gramů • houby sušené 50 gramů • kmín drcený 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Obě ingredience osmahneme na sádle, přisypeme kmín a papriku a zalijeme horkým vývarem - dvěma litry. Přidáme přebranou, propláchnutou čočku, vodou propláchnuté kroupy a propláchnuté houby. Vaříme do změknutí všech surovin, asi 40 minut.
3.
brambory 100 gramů • majoránka • česnek
Nakonec přidáme do polévky nastrouhané brambory, převaříme. Polévku ochutíme majoránkou, případně prolisovaným česnekem.
Dobrou chuť!