Ostružinový posúch
Oblíbený koláč z tenkého kynutého těsta s ostružinami.
recept,fotorecept,ostružiny,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | 60 | gramů | |
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
droždí čerstvé | 21 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
ostružiny | 800 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • mouka polohrubá 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 21 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
3.
mouka polohrubá 500 gramů • cukr krystalový 60 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 špetka
Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, cukr a špetku soli.
4.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů
Přilijeme máslo, vlažné mléko a kvásek. Prohněteme a necháme v teple asi hodinu vykynout.
6.
Připravíme si dva plechy (42 X 32 cm) a vyložíme je pečícím papírem. Vykynuté těsto rozdělíme na plechy. Postupně, po jednom plechu, zpracujeme.
7.
Těsto s papírem vyndáme a rozválíme na celou plochu papíru. Podle potřeby, z vrchu, jemně posypeme moukou (pokud se nám lepí váleček).
8.
cukr krystalový 3 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička
Těsto s papírem vrátíme na plechu, přidáme ostružiny (polovinu z připravených), posypeme cukrem a skořicí (totéž množství použijeme na druhý plech).
9.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.
10.
Vychlazený posúch rozkrájíme.
Dobrou chuť!