Oříšková granola
Zamíchejte s jogurtem a získáte fantasticky chutnou a sytou snídani bohatou na vlákninu a antioxidanty.
recept,fotorecept,vločky ovesné,ořechy vlašské,mandle sladké jádra,semínka sezamová,Racio snídaně,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Racio snídaně
Ingredience
Ingredience
brusinky sušené | 100 | gramů | |
cukr třtinový | 70 | gramů | |
klíčky pšeničné | 20 | gramů | |
mandle sladké jádra | 70 | gramů | |
ořechy vlašské | 70 | gramů | |
semínka sezamová | 30 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vločky ovesné | 150 | gramů |
Recept
1.
vločky ovesné 150 gramů • ořechy vlašské 70 gramů • mandle sladké jádra 70 gramů
Při střední teplotě rozehřejeme pánev, na níž opražíme ovesné vločky, nahrubo nasekané vlašské ořechy a nahrubo nasekané mandle. Smažíme 5 minut, dokud vše pěkně nezmění barvu.
3.
klíčky pšeničné 20 gramů
Během pražení ořechů a vloček si na vedlejší pánvičce opražíme nasucho pšeničné klíčky.
4.
cukr třtinový 70 gramů • sůl
Do ořechové směsi přidáme špetku soli, cukr a pšeničné klíčky. Mícháme cca 2 minuty, dokud se cukr nerozpustí.
5.
brusinky sušené 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Nakonec přidáme skořici a brusinky. Takto připravenou granolu buď hned podáváme s jogurtem nebo mlékem, popřípadě ji odložíme do vzduchotěsné nádoby na skladování.
Dobrou chuť!