Originální polský Bigos
Tradiční podzimní a zimní jídlo Slovanů. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žádné koření záměrně, není to tisková chyba. :)
recept,fotorecept,zelí kvašené,vepřový bůček uzený,vepřový bůček uzený,vepřová krkovice,vepřový bůček,klobása,Vepřové maso,Recepty polské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Recepty polské kuchyně
Ingredience
Ingredience
klobása | 150 | gramů | |
rajský protlak | 150 | litrů | |
sádlo | 1 | polévková lžíce | |
vepřová krkovice | 300 | gramů | |
vepřový bůček | 300 | gramů | |
vepřový bůček uzený | 250 | gramů | |
voda | ½ | litru | |
zelí kvašené | 1 | kilogram |
Recept
2.
vepřový bůček uzený 100 gramů
Uzený vepřový bůček si nakrájíme na drobné kousky a na pánvičce při střední teplotě uškvaříme škvarky.
3.
vepřová krkovice 300 gramů • vepřový bůček 300 gramů
Maso z krkovičky a boku nakrájíme na kostky 2 x 2 x 2 cm a na rozpáleném oleji zatáhneme, aby maso změnilo barvu na šedou ze všech stran.
4.
sádlo 1 polévková lžíce • voda ½ litru
Ve větším hrnci si na troše rozpáleného sádle pár minut prohřejeme připravené zelí. Následně přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme 30 minut.
5.
klobása 150 gramů • vepřový bůček uzený 150 gramů
Přidáme nakrájenou klobásu a uzený bůček a vaříme dalších 30 minut. Vodu přiléváme opatrně - konzistence na konci by měla zůstat hustá, bez vody.
6.
rajský protlak 150 litrů
Přimícháme rajčatový protlak a škvarky. Dochutíme nálevem ze zelí. Povaříme závěrečných cca 15 minut.
Dobrou chuť!