Ořechové srdce
Nejen Valentýnský dort plný ořechů.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské mleté,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty,Valentýnské
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 20 | gramů | |
cukr moučkový | 180 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1.5 | čajové lžičky | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
máslo | 180 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 180 | gramů | |
rozinky v čokoládě | - | ||
rum | 25 | mililitrů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 20 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 7 | gramů | |
čokoláda | 25 | gramů | |
čokoláda | - | ||
škrob kukuřičný | 40 | gramů |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 100 gramů • voda 20 mililitrů • ořechy vlašské mleté 50 gramů
Žloutky utřeme s cukrem a vodou. Vmícháme ořechy.
2.
mouka polohrubá 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky • vaječný bílek 6 ks
Mouku smícháme s kypřícím práškem, z bílků ušleháme tuhý sníh.
3.
Mouku a sníh z bílků střídavě přimícháme ke žloutkům.
5.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
6.
mléko 300 mililitrů • cukr krystalový 20 gramů • škrob kukuřičný 40 gramů
Z mléka, cukru a kukuřičného škrobu uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
11.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • ztužovač šlehačky 7 gramů
Nakonec do krému zamícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem.
12.
Upečený korpus příčně překrojíme na polovinu. Vrchní část odebereme a na spodní natřeme asi 2/3 krému. Na krém položíme vrchní část.
13.
Celé srdce potřeme zbylým krémem (i po bocích).
15.
Rozpustíme čokoládu a dort ozdobíme. Do čokolády v hrnku můžeme vmíchat rozinky v čokoládě a také je použít na ozdobení.
Dobrou chuť!