Ořechové řezy Charašo
Jednoduchý zákusek, plný ořechů a čokolády, na způsob tradiční ruské kuchyně. Je skutečně очень хорошо (očen charašo) - velmi dobrý.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,čokoláda 85%,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
citron | ½ | kusu | |
cukr moučkový | 380 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | 150 | gramů | |
máslo | 175 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 90 | gramů | |
tuk ztužený - margarín | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 6 | ||
voda | 3 | polévkové lžíce | |
čokoláda 85% | 100 | gramů |
Recept
4.
mouka polohrubá 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
... a mouku s práškem do pečiva.
5.
Vše spolu dobře promícháme.
6.
Polovinu těsta vylijeme na menší plech (35 x 35 cm).
7.
čokoláda 85% 100 gramů
Na těsto nastrouháme čokoládu. V našem receptu jsme čokoládu jen jednoduše nalámali, díky tomu byl zákusek příjemně křupavý při konzumaci.
8.
Na čokoládu nalijeme druhou polovinu těsta.
9.
Upečeme v předehřáté troubě (cca 25 minut). Zda je zákusek upečený vyzkoušíme pomocí špejle. Tu do koláče zapíchneme a po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Zákusek necháme dobře vychladnout.
10. Citronová ledová poleva
cukr moučkový 180 gramů • voda 3 polévkové lžíce • tuk ztužený - margarín 1 čajová lžička • citron ½ kusu
Do misky navážíme prosátý cukr. Přidáme teplou vodu a rozpuštěný tuk. Vmícháme citronovou šťávu. Mícháme, dokud poleva není hladká a tuhá.
11.
Polevou polijeme zákusek a necháme v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť!