RECEPTY

Ořechové řezy Charašo

Ořechové řezy Charašo

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduchý zákusek, plný ořechů a čokolády, na způsob tradiční ruské kuchyně. Je skutečně очень хорошо (očen charašo) - velmi dobrý.

recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,čokoláda 85%,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

citron½kusu
cukr moučkový380gramů
kypřicí prášek do pečiva1polévková lžíce
mouka polohrubá150gramů
máslo175gramů
ořechy vlašské mleté90gramů
tuk ztužený - margarín1čajová lžička
vejce slepičí6
voda3polévkové lžíce
čokoláda 85%100gramů

 

Recept

1. 

vejce slepičí 6 ks  cukr moučkový 200 gramů

Vajíčka smícháme s cukrem.

Vajíčka smícháme s cukrem....

2. 

máslo 175 gramů

Přimícháme rozpuštěné vychlazené máslo.

Přimícháme rozpuštěné vychlazené máslo....

3. 

ořechy vlašské mleté 90 gramů

Přisypeme ořechy ...

Přisypeme ořechy ......

4. 

mouka polohrubá 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce

... a mouku s práškem do pečiva.

... a mouku s práškem do pečiva....

5. 

Vše spolu dobře promícháme.

Vše spolu dobře promícháme....

6. 

Polovinu těsta vylijeme na menší plech (35 x 35 cm).

Polovinu těsta vylijeme na menší plech (35 x 35...

7. 

čokoláda 85% 100 gramů

Na těsto nastrouháme čokoládu. V našem receptu jsme čokoládu jen jednoduše nalámali, díky tomu byl zákusek příjemně křupavý při konzumaci.

Na těsto nastrouháme čokoládu. V našem...

8. 

Na čokoládu nalijeme druhou polovinu těsta.

Na čokoládu nalijeme druhou polovinu těsta....

9. 

Upečeme v předehřáté troubě (cca 25 minut). Zda je zákusek upečený vyzkoušíme pomocí špejle. Tu do koláče zapíchneme a po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Zákusek necháme dobře vychladnout.

Upečeme v předehřáté troubě (cca 25 minut)....

10. Citronová ledová poleva

cukr moučkový 180 gramů  voda 3 polévkové lžíce  tuk ztužený - margarín 1 čajová lžička  citron ½ kusu

Do misky navážíme prosátý cukr. Přidáme teplou vodu a rozpuštěný tuk. Vmícháme citronovou šťávu. Mícháme, dokud poleva není hladká a tuhá.

Do misky navážíme prosátý cukr. Přidáme...

11. 

Polevou polijeme zákusek a necháme v chladu ztuhnout.

Polevou polijeme zákusek a necháme v chladu...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit