Ořechové měsíčky
Křehké, trvanlivé vánoční cukroví.
recept,fotorecept,čokoláda na vaření,ořechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 80 | gramů | |
cukrářské zdobení - hvězdičky | - | ||
mouka hladká | 150 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 125 | gramů | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
tuk ztužený - margarín | 15 | gramů | |
čokoláda na vaření | 150 | gramů |
Recept
1.
ořechy vlašské mleté 125 gramů • mouka hladká 150 gramů • cukr moučkový 80 gramů • máslo 125 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky
Do misky navážíme ořechy, mouku a cukr. Přidáme pokrájené máslo a jedlou sodu.
2.
Vypracujeme kompaktní těsto a odložíme do chladu na 30 minut.
3.
Formičku na rohlíčky obalíme potravinářskou fólií.
4.
Z těsta vytvoříme váleček o průměru 2,5 cm a nakrájíme na asi 1,5 cm kousky. Každý kousek vtlačíme do formičky ...
5.
... a vyklopíme v dostatečných rozestupech od sebe na plech vyložený pečícím papírem.
6.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
7.
čokoláda na vaření 150 gramů • tuk ztužený - margarín 15 gramů
Čokoládu nalámeme do hlubšího hrnku, přidáme trochu 100% rostlinného ztuženého tuku na polevy a v teplé vodě rozpustíme. Do polevy namáčíme jeden růžek měsíčku, čímž vytvoříme čepičku a klademe na mřížku.
8.
Čokoládové čepičky posypeme drobnými cukrářskými hvězdičkami, nebo jiným zdobením.
9.
Měsíčkům můžeme dokreslit, štětcem namočeným v čokoládě, oči a ústa. :)
Dobrou chuť!