Ořechové křupavé kostky
Sladké, křupavé, ořechové cukroví s bílkovým sněhem. Recept inspirovaný oblíbenými ořechovými tyčinkami, avšak s mnohem jednodušší manipulací při přípravě.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,cukr moučkový,cukr moučkový,cukr moučkový,Suché pečivo,Vánoční recepty,Bezlaktózové
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 350 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
mouka hladká | 20 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 200 | gramů | |
vaječný bílek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka hladká 20 gramů • ořechy vlašské mleté 200 gramů • cukr moučkový 200 gramů • vejce slepičí 1 kus
Do mísy nasypeme mouku, přidáme ořechy, cukr a vejce.
2.
Vypracujeme těsto...
3.
... a necháme 30 minut odpočívat v chladu.
4.
Těsto rozválíme na pocukrovaném válu na tloušťku asi 5 mm. Nakrájíme na menší kostky (3,5 x 3,5 cm).
5.
Kostky přendáme ostrým nožíkem na plech vyložený pečícím papírem.
6.
vaječný bílek 1 kus • cukr moučkový 150 gramů
Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a vmícháme cukr.
7.
Ze sněhu klademe na kostky malé kopečky, které se roztečou do kolečka.
8.
Pečeme 20 min. při teplotě 160 °C.
9.
Vychladlé sundáme z plechu a skladujeme v uzavíratelné nádobě, do které můžeme přidat kousek jablka, pokud chceme, aby byly kostky měkké. Případně je skladujeme spolu s jiným vánočním cukrovím, od kterého naberou vlhkost.
Dobrou chuť!