Ořechové jidáše
Oblíbené velikonoční pečivo - nabízíme recept s ořechy.
recept,fotorecept,mléko,mouka polohrubá,mouka polohrubá,máslo,ořechy vlašské,Koláče,Velikonoční recepty,Sezónní recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | - | ||
cukr moučkový | 80 | gramů | |
droždí čerstvé | 15 | gramů | |
mléko | 150 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
ořechy vlašské | 60 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mléko 150 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka polohrubá 1 čajová lžička • droždí čerstvé 15 gramů • mouka polohrubá 300 gramů • cukr moučkový 80 gramů • máslo 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl • ořechy vlašské 60 gramů
Do vlažného mléka nasypeme lžičku cukru, mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a 40 g z najemno nasekaných ořechů.
2.
Přilijeme kvásek a vypracujeme těsto.
3.
Zakryjeme a necháme na teplém místě vykynout.
4.
Z těsta vytvoříme 10 kusů stejných bochánků. Z každéh vytvarujeme váleček a stočíme do copu, spirály nebo zauzlujeme.
5.
vejce slepičí 1 kus
Poklademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečných odstupech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
7.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!