RECEPTY

Opilé želatinové řezy

Opilé želatinové řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Málo těsta, želatina, hodně ovoce a ještě více šlehačky.

recept,fotorecept,želé dortové čiré - prášek,ovoce různé,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr moučkový80gramů
kypřicí prášek do pečiva10gramů
likér karamelový2polévkové lžíce
mouka hladká300gramů
mouka hladká-
máslo130gramů
máslo-
ovoce různé700gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
vejce slepičí1kus
voda300mililitrů
víno červené suché150mililitrů
ztužovač šlehačky 10gramů
želé dortové čiré - prášek75gramů

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 300 gramů  cukr moučkový 80 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 130 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Smícháme mouku, cukr, vejce, máslo a prášek do pečiva.

Smícháme mouku, cukr, vejce, máslo a prášek...

2. 

máslo  mouka hladká

Vypracujeme těsto, polovinu těsta vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 15 minut na 180 °C.

Vypracujeme těsto, polovinu těsta vyválíme na...

3. Pečeme

Stejným způsobem upečeme druhou polovinu těsta.

Stejným způsobem upečeme druhou polovinu...

4. Želatinová náplň

želé dortové čiré - prášek 75 gramů  cukr krystalový 100 gramů  voda 300 mililitrů  víno červené suché 150 mililitrů

Želé v prášku smícháme s cukrem, vodou a červeným vínem. Přivedeme k varu.

Želé v prášku smícháme s cukrem, vodou a...

5. Nakrájíme ovoce

ovoce různé 700 gramů

Na menší kousky nakrájeného ovoce dáme do misky. Třetinu ovoce odložíme stranou na závěrečné zdobení.

Na menší kousky nakrájeného ovoce dáme do...

6. Želatinu spojíme s ovocem

Ovoce v misce zalijeme horkou želatinovou směsí. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Misku uložíme do ledničky, želé nám pomalu (občasným promícháním) ztuhne.

Ovoce v misce zalijeme horkou želatinovou...

7. Želatinu naneseme na korpus

Ztuhlé želé opatrně naneseme na korpus. Přikryjeme druhým korpusem.

Ztuhlé želé opatrně naneseme na korpus....

8. Pokryjeme šlehačkou

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  10 gramů  likér karamelový 2 polévkové lžíce

Smetanu vyšleháme spolu s přidáním ztužovače dotuha. Do šlehačky přidáme karamelový likér. Naneseme ji na horní korpus. Posypeme zbylými kousky ovoce.

Smetanu vyšleháme spolu s přidáním...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit