Omáčka z rajčatového protlaku

Omáčku podáváme k vařenému i pečenému masu, k masovým kuličkám, spolu s knedlíkem nebo vařenými bramborami.
recept,fotorecept,rajský protlak,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 ?? | kusy kcal | |
cukr krystalový | 5 302 | polévkových lžic kcal | |
ocet | 3 19 | polévkové lžíce kcal | |
rajský protlak | 1000 680 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | ½ 0 | litru kcal | |
škrob kukuřičný | 50 181 | gramů kcal |
Recept
1.
voda ½ litru • sůl 2 čajové lžičky • cukr krystalový 5 polévkových lžic • ocet 3 polévkové lžíce • bobkový list 4 kusy • rajský protlak 1000 gramů • škrob kukuřičný 50 gramů
Do vody přidáme sůl, cukr, ocet, bobkový list a přivedeme do varu. V rajčatovém protlaku do hladka rozmícháme kukuřičný škrob a směs vlijeme do vařící vody. Vaříme do zhoustnutí. Podle chuti můžeme dosolit, případně okyselíme či dosladit.

Dobrou chuť!