Olivové spirálky
Pomocí tohoto receptu si můžete připravit vynikající domácí pochoutkové párty pečivo plněné olivami.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,olivy s papričkou,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategorie
Slané pečivo ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko | 350 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
olej olivový | 50 | mililitrů | |
olivy s papričkou | 48 | ||
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
mléko 100 mililitrů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • droždí čerstvé 42 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka polohrubá 500 gramů • mléko 250 mililitrů • olej olivový 50 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Ve větší misce smícháme mouku se solí, kváskem, mlékem a olejem.
3.
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
4.
olivy s papričkou 48 ks
Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do tvaru obdélníka. Další kroky opakujeme s oběma částmi. Na polovinu těsta poklademe vypeckované olivy do čtyř řad.
5.
Prázdnou část přeložíme přes olivovou, vytlačíme vzduch a přimáčkneme těsto mezi řadami.
6.
Oddělíme čtyři samostané pásy a stočíme je do spirál.
7.
Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.
Dobrou chuť!