Olivové crostini
Italská chuťovka.
recept,fotorecept,olivy zelené,bageta,Slané chuťovky,Recepty italské kuchyně,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bageta | 2 | kusy | |
chilli paprička sušená | 1 | kus | |
filety sardelová | 2 | kusy | |
kapary | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | - | ||
olivy zelené | 175 | gramů | |
pepř černý mletý | - | ||
sůl | - | ||
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
česnek 4 stroužky • chilli paprička sušená 1 kus • filety sardelová 2 kusy
Česnek oloupeme a rozmixujeme ho s nakrájenými sardelovými filety. Přidáme nadrobno nakrájenou sušenou chilli papričku.
2.
olivy zelené 175 gramů • kapary 1 polévková lžíce • olej olivový
Olivy a kapary necháme okapat. Přidáme do mixéru a vše spolu najemno rozmixujeme. Přidáme tolik oleje, aby vznikla konzistentní směs.
4.
bageta 2 kusy
Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme z obou stran na oleji do křupava. Potřeme olivovou pastou a podáváme.
Dobrou chuť!