Obráceně vepřové řízky
Zvláště jemné a lahodné vepřové řízky.
recept,fotorecept,vepřové karé,vejce slepičí,mouka polohrubá,strouhanka,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
olej olivový | 100 | mililitrů | |
strouhanka | 100 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové karé | 400 | gramů |
Recept
1.
vepřové karé 400 gramů
Z vepřového karé nakrájíme 3-4 řízky, které naklepeme z obou stran. Aby nám maso při naklepávání nestříkalo, přikryjeme ho potravinovou fólií.
2.
vejce slepičí 1 kus • mouka polohrubá 100 gramů • strouhanka 100 gramů
Připravíme si ingredience na trojobal (mouka, vejce, strouhanka). Vepřový řízek posolíme, obalíme nejprve ve strouhance, potom ve vejci a nakonec v mouce.
3.
olej olivový 100 mililitrů
Na pánvi rozpálíme na mírném ohni olej. Vepřové řízky rychle osmažíme na oleji z jedné i z druhé strany. Maso se zatáhne a řízek osmažíme dozlatova.
4. Pečení v troubě
Osmažené řízky vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Řízky v přikrytém pekáči pečeme 60 minut na 150 °C v elektrické troubě s horním a dolním ohřevem. Po 60 minutách je masíčko měkoučké a dobře upečené.
5.
Řízky vyjmeme na talíř. Jako přílohu servírujeme vařené brambory nebo zeleninový salát.
Dobrou chuť!