Nugátový zákusek se šlehačkou
Recept na křehký zákusek s nugátovým krémem a karamelovou šlehačkou.
recept,fotorecept,mléko,mléko,pudink vanilkový,krém oříškově-kakaový,kakao - prášek,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 11 | polévkových lžic | |
cukr krystalový | 150 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kakaový nápoj v prášku | - | ||
krém oříškově-kakaový | 180 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 | gramů | |
mléko | 900 | mililitrů | |
mouka hladká | 8 | polévkových lžic | |
máslo | 160 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
piškoty kakaové | - | ||
pudink vanilkový | 80 | gramů | |
vejce slepičí | 5 | ||
voda | 1 | polévková lžíce | |
ztužovač šlehačky | 15 | gramů | |
šlehačka v prášku | 90 | gramů |
Recept
1. Příprava korpusu
vejce slepičí 5 ks • cukr krystalový 7 polévkových lžic • olej slunečnicový 1 polévková lžíce • voda 1 polévková lžíce • mouka hladká 8 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů • kakao - prášek 2 polévkové lžíce
Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr, olej, vodu a vymícháme do pěny. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut.
2. Příprava karamelové šlehačky
cukr krystalový 4 polévkové lžíce • mléko 300 mililitrů
Krystalový cukr na mírném ohni rozpustíme na karamel. Zalijeme mlékem a vaříme dokud se karamel znovu nerozpustí. Dáme zchladit na několik hodin.
3. Příprava krému
mléko 600 mililitrů • pudink vanilkový 80 gramů • cukr krystalový 150 gramů • krém oříškově-kakaový 180 gramů
V troše studeného mléka rozmícháme pudink (Zlatý klas) s cukrem, vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Ještě do teplého pudinku vmícháme čokoládovo oříškový krém (nutelu) a necháme vychladnout.
5.
Na upečený plát natřeme polovinu krému a na něj poklademe kakaové piškoty (cca 1 a 1/2 balení).
6.
Na piškoty naneseme zbylý krém a zarovnáme.
7.
šlehačka v prášku 90 gramů • ztužovač šlehačky 15 gramů
Do dobře vychlazeného karamelového mléka vysypeme práškové šlehačky, přidáme ztužovač a ušleháme šlehačku, kterou rovnoměrně natřeme na zákusek.
Dobrou chuť!