RECEPTY

Nugátový zákusek se šlehačkou

Nugátový zákusek se šlehačkou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Recept na křehký zákusek s nugátovým krémem a karamelovou šlehačkou.

recept,fotorecept,mléko,mléko,pudink vanilkový,krém oříškově-kakaový,kakao - prášek,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový11polévkových lžic
cukr krystalový150gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kakaový nápoj v prášku-
krém oříškově-kakaový180gramů
kypřicí prášek do pečiva8gramů
mléko900mililitrů
mouka hladká8polévkových lžic
máslo160gramů
olej slunečnicový1polévková lžíce
piškoty kakaové-
pudink vanilkový80gramů
vejce slepičí5
voda1polévková lžíce
ztužovač šlehačky 15gramů
šlehačka v prášku90gramů

 

Recept

1. Příprava korpusu

vejce slepičí 5 ks  cukr krystalový 7 polévkových lžic  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  voda 1 polévková lžíce  mouka hladká 8 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 8 gramů  kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr, olej, vodu a vymícháme do pěny. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut.

Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům...

2. Příprava karamelové šlehačky

cukr krystalový 4 polévkové lžíce  mléko 300 mililitrů

Krystalový cukr na mírném ohni rozpustíme na karamel. Zalijeme mlékem a vaříme dokud se karamel znovu nerozpustí. Dáme zchladit na několik hodin.

Krystalový cukr na mírném ohni rozpustíme na...

3. Příprava krému

mléko 600 mililitrů  pudink vanilkový 80 gramů  cukr krystalový 150 gramů  krém oříškově-kakaový 180 gramů

V troše studeného mléka rozmícháme pudink (Zlatý klas) s cukrem, vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Ještě do teplého pudinku vmícháme čokoládovo oříškový krém (nutelu) a necháme vychladnout.

V troše studeného mléka rozmícháme pudink...

4. 

máslo 160 gramů

Vychladlý pudink smícháme se změklým máslem, vyšleháme hladký krém.

Vychladlý pudink smícháme se změklým máslem,...

5. 

piškoty kakaové

Na upečený plát natřeme polovinu krému a na něj poklademe kakaové piškoty (cca 1 a 1/2 balení).

Na upečený plát natřeme polovinu krému a na...

6. 

Na piškoty naneseme zbylý krém a zarovnáme.

Na piškoty naneseme zbylý krém a zarovnáme....

7. 

šlehačka v prášku 90 gramů  ztužovač šlehačky  15 gramů

Do dobře vychlazeného karamelového mléka vysypeme práškové šlehačky, přidáme ztužovač a ušleháme šlehačku, kterou rovnoměrně natřeme na zákusek.

Do dobře vychlazeného karamelového mléka...

8. 

kakaový nápoj v prášku

Povrch zákusku upravíme ozdobným rýhováním a posypeme grankem.

Povrch zákusku upravíme ozdobným rýhováním a...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit