Nepečený pudinkový zákusek s banány
Něco pro milovníky pudinku! Vyzkoušejte tento nepečený dezert z sušenek, piškotů, pudinku, banánů, šlehačky a tvarohu! Nezapomeňte! Nejlépe chutná, když je dobře vychlazený!
recept,fotorecept,sušenka pšeničná kakao,piškoty dlouhé,banán,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
banán | 1 | kilogram | |
cukr krupice | 120 | gramů | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
kakao - prášek | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1200 | mililitrů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
piškoty dlouhé | 28 | ||
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
pudink čokoládový BB | 37 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
sušenka pšeničná kakao | 40 | ||
tvaroh jemný hrudkový | 250 | gramů |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% • sušenka pšeničná kakao 40 ks
Sušenku lehce namočíme do mléka a střídavě...
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů • cukr krupice 60 gramů • mouka hladká 25 gramů • pudink vanilkový 37 gramů
Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. Ve druhé polovině rozmícháme mouku a pudinkový prášek. Přilijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.
4.
Uvařený pudink naneseme na piškoty (mezi sušenky).
5.
banán 1 kilogram
Banány oloupeme, překrojíme podélně na poloviny a poklademe na vanilkový pudink.
6.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů • cukr krupice 60 gramů • mouka hladká 25 gramů • pudink čokoládový BB 37 gramů
Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. Ve druhé polovině rozmícháme mouku a pudinkový prášek. Přilijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.
7.
Banány zalijeme čokoládovým pudinkem. Necháme vychladnout.
8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • cukr moučkový 100 gramů • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů
Smetanu na šlehání vyšleháme, vmícháme do ní cukr a tvaroh. Na zákusek můžete použít i jen vyšlehanou smetanu.
9.
Tvarohovou šlehačku natřeme na zákusek.
10.
Na zákusek poklademe papírové proužky ve stejných rozestupech. Posypeme prosátým kakaem. Opatrným překládáním papírových proužků...
11.
... a posypáním prosátým kakaem...
12.
... vytvoříme na zákusku ozdobnou mřížku.
13.
Necháme ztuhnout v chladu. Nakrájíme na porce podle chuti.
Dobrou chuť!