Nepečený jablečný dort s oříšky
Výborný křupavý dort, plný lískových oříšků a dýňových semínek. Podáváme politý čerstvou citronovou šťávou v množství podle chuti.
recept,fotorecept,jablka,Zdravé koláčky,Nepečené,Sezónní recepty
Zdravé koláčky
Kategorie
Zdravé koláčky › Nepečené › Sezónní recepty › Nepečené koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | - | ||
cukr třtinový | 100 | gramů | |
jablka | 1 | kilogram | |
ořechy lískové | 100 | gramů | |
piškoty | 200 | gramů | |
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
semínka dýňová loupaná | 60 | gramů | |
voda | 250 | mililitrů | |
čokoláda 85% | - |
Recept
1.
jablka 1 kilogram • cukr třtinový 100 gramů
Jablka očistíme, nahrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a uvaříme na kaši. Rozmixujeme ponorným mixérem.
3.
Přisypeme a zamícháme je do jablečného pyré.
4.
voda 250 mililitrů • pudink vanilkový 37 gramů
Pyré vrátíme na oheň, přilijeme ve vodě rozmíchaný pudinkový prášek a vaříme do zhoustnutí.
6.
Vmícháme je do uvařené jablečno-oříškové kaše.
7.
piškoty 100 gramů
Na dno dortové formy (průměr 26 cm) rozložíme piškoty. Pro zdravější variantu dortu použijeme celozrnné piškoty.
9.
Navrstvíme druhou polovinu směsi a uhladíme. Vložíme do lednice na 2-3 hodiny tuhnout. Nejlepší je nechat tuhnout dort přes noc, tehdy se piškoty lépe od jablek provlhčí.
Dobrou chuť!