Nekynutý chléb z ovesných vloček
Z dietních důvodů nebo jen kvůli chuti? Každopádně si ho dokážete připravit poměrně rychle a jednoduše.
recept,fotorecept,vločky ovesné,Chléb
Chléb
Kategorie
Chléb ›
Ingredience
Ingredience
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
tvaroh jemný nízkotučný | 50 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vločky ovesné | 250 | gramů | |
voda | 250 | mililitrů | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
vločky ovesné 250 gramů • voda 250 mililitrů
Vločky promícháme s vodou a necháme 30 minut nasát vodu.
2.
vejce slepičí 2 kusy • tvaroh jemný nízkotučný 50 gramů • sůl 1 čajová lžička • česnek sušený 1 čajová lžička • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
Z vajíček si oddělíme žloutky a přimícháme je k vločkám. Přidáme tvaroh, sůl a granulovaný česnek. Nakonec jemně vmícháme prášek do pečiva a sníh z vyšlehaných bílků.
3.
Těsto vlijeme do předem vymazané a pomoučené menší formy. Pečeme 60 minut při 180 °C.
Dobrou chuť!