Nekynuté jogurtové koblihy
Jemné, jogurtové koblihy bez kvásku. Svou chutí připomínají tradiční chorvatské fritule.
recept,fotorecept,jogurt bílý,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla ›
Ingredience
Ingredience
aroma vanilková | - | ||
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
jogurt bílý | 150 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
rozinky | 70 | gramů | |
rum | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
jogurt bílý 150 gramů • sůl • aroma vanilková • rum 2 polévkové lžíce
Přidáme jogurt, špetku soli, tři kapky vanilkového aroma a rum. Vše spolu prošleháme.
3.
mouka hladká 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Do těsta přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4.
rozinky 70 gramů
Nakonec přidáme rozinky a vše spolu pořádně promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočívat.
5.
V hlubší pánvi zahřejeme olej. Polévkovou lžící klademe do oleje malé hromádky těsta. Pomalu osmažíme z obou stran.
6.
Koblihy z oleje vyjmeme a papírovým ubrouskem z nich odstraníme přebytečný tuk.
Dobrou chuť!