RECEPTY

Myslivecké ořechové knoflíky

Myslivecké ořechové knoflíky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Drobné křupavé pečivo s ořechovým sněhem, oblíbená pochoutka na váš sváteční stůl.

recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské,Suché pečivo,Vánoční recepty,Sezónní recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový145gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1polévková lžíce
mouka hladká175gramů
mouka hladká-
máslo90gramů
ořechy vlašské-
ořechy vlašské mleté100gramů
sůl1špetka
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy

 

Recept

1. 

mouka hladká 175 gramů  cukr moučkový 25 gramů  máslo 90 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 polévková lžíce

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, změklé máslo, žloutky a trochu mléka.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, změklé...

2. 

Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme půl hodiny odpočívat v chladu.

Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské...

3. 

vaječný bílek 2 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

4. 

cukr moučkový 120 gramů

Do sněhu zašleháme cukr...

Do sněhu zašleháme cukr......

5. 

... a v horké parní lázni vymícháme hladký krém. Mícháme asi 5 minut, krém nesmí vařit.

... a v horké parní lázni vymícháme hladký...

6. 

ořechy vlašské mleté 100 gramů

Do krému přidáme ořechy...

Do krému přidáme ořechy......

7. 

... a zamícháme.

... a zamícháme....

8. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme tvary.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na...

9. 

Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Vykrojené tvary klademe na plech vyložený...

10. 

ořechy vlašské

Na kolečka klademe čajovou lžičkou hromádky ořechového sněhu. Ozdobíme vlašskými ořechy.

Na kolečka klademe čajovou lžičkou hromádky...

11. 

Pečeme 30 min. při teplotě 160 °C.

Pečeme 30 min. při teplotě 160 °C....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit