Myslivecké ořechové knoflíky
Drobné křupavé pečivo s ořechovým sněhem, oblíbená pochoutka na váš sváteční stůl.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské,Suché pečivo,Vánoční recepty,Sezónní recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 145 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká | 175 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 90 | gramů | |
ořechy vlašské | - | ||
ořechy vlašské mleté | 100 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 175 gramů • cukr moučkový 25 gramů • máslo 90 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 polévková lžíce
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, změklé máslo, žloutky a trochu mléka.
2.
Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme půl hodiny odpočívat v chladu.
5.
... a v horké parní lázni vymícháme hladký krém. Mícháme asi 5 minut, krém nesmí vařit.
7.
... a zamícháme.
9.
Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem.
10.
Na kolečka klademe čajovou lžičkou hromádky ořechového sněhu. Ozdobíme vlašskými ořechy.
11.
Pečeme 30 min. při teplotě 160 °C.
Dobrou chuť!