Muffiny s hroznovým vínem a švestkami
Měkoučké muffiny s hroznovým vínem a sušenými švestkami potěší každé dítě i dospělé.
recept,fotorecept,hrozny červené ,švestky sušené,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 | gramů | |
hrozny červené | 200 | gramů | |
kakao - prášek | 40 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mléko acidofilní 3,6% | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
olej řepkový | 80 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
švestky sušené | 50 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • kakao - prášek 40 gramů
Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.
2.
olej řepkový 80 gramů • mléko acidofilní 3,6% 300 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • cukr krystalový 50 gramů
Ve větší misce utřeme vejce spolu s olejem a acidofilním mlékem. Přidáme cukr.
3.
hrozny červené 200 gramů • švestky sušené 50 gramů
Do tekuté směsi postupně zapracujeme sypkou směs. Do těsta jemně zapracujeme hroznové víno bez jadérek a nadrobno nakrájené sušené švestky.
4.
Těsto dáváme do papírových košíčků na muffiny. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C.
Dobrou chuť!