Mrkvovo-hrášková polévka
Rychlá, jednoduchá polévka s chutnými krupicovými haluškami pro děti i dospělé.
recept,fotorecept,mrkev,hrášek,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
Krupicové noky do polévky recept | - | ||
hrášek | 300 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
máslo | 25 | gramů | |
pšeničná krupice | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl zeleninová Natur | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice
Z vajíčka a krupice si připravíme těsto na knedlíky. Necháme 10 minut odstát.
2.
voda 1 litr • sůl zeleninová Natur 1 čajová lžička • Krupicové noky do polévky recept
Vodu se solí přivedeme do varu a čajovou lžičkou vykrajujeme knedlíčky. Ty vkládáme do horké vody a uvaříme. Podrobnější postup najdete v uvedeném receptu.
3.
mrkev 250 gramů • máslo 25 gramů • sůl 1 čajová lžička
Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Osmažíme ji asi 5 minut na másle a přidáme sůl.
Dobrou chuť!