Mrkvovo-bramborové sabdží v rajčatové omáčce

Recept na přípravu sabdží (sabji), indické směsi dušené zeleniny, brambor a koření, na cibulovo-rajčatovém základě. Můžeme podávat s rýží, jako hlavní jídlo dne.
recept,fotorecept,mrkev,brambory,rajčata,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty indické kuchyně › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Rajčata › Sezona - Mrkev › Sezona - Brambory ›Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
Ananasová omáčka s jogurtem recept | 0 ?? | kcal | |
Citronová rýže recept | 0 ?? | kcal | |
Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem recept | 0 ?? | kcal | |
Přepuštěné máslo recept | 0 ?? | kcal | |
Smažený květák v cizrnovém těstíčku recept | 0 ?? | kcal | |
brambory | 200 184 | gramů kcal | |
cibule červená | 50 20 | gramů kcal | |
koření kurkuma | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
pepř chilli | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
rajčata | 300 75 | gramů kcal | |
sůl himálajská růžová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 150 0 | mililitrů kcal | |
zázvor kořen | 5 2 | gramů kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept
1.
cibule červená 50 gramů • česnek 3 stroužky • zázvor kořen 5 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek, zázvor a oba nastrouháme.

2.
mrkev 200 gramů • brambory 200 gramů • rajčata 300 gramů
Oloupeme, umyjeme mrkev a brambory. Nakrájíme na tenčí, úzké plátky. Rajčata umyjeme a nakrájíme.

3.
máslo 1 polévková lžíce • Přepuštěné máslo recept
V pánvi rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné máslo ghí) a přidáme cibuli. Chvíli smažíme.

4.
koření kurkuma ¼ čajové lžičky • pepř chilli ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky
Přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme provonět, promícháme...

5.
... přidáme rajčata a 5 minut podusíme. Rajčata rozmačkáme, ...

6.
sůl himálajská růžová 1 čajová lžička • voda 150 mililitrů
... přidáme mrkev a brambory, osolíme a podlijeme vodou.

7.
Promícháme a 20 minut dusíme pod pokličkou.

8. Tip na servírování
Citronová rýže recept • Smažený květák v cizrnovém těstíčku recept • Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem recept • Ananasová omáčka s jogurtem recept
Zeleninu můžeme podávat nejen s citronovou nebo jinou rýží, ale také s chutnými květákovými pakorami, luštěninami a ochlazující ananasovou raitou.

Dobrou chuť!