Mrkvové rizoto
Jednoduché a chutné jídlo z pár běžných ingrediencí jemně krémové konzistence doladěné slano-kyselými kapary. Namísto kaparů se dají použít například zelené olivy, nebo najemno nakrájené kyselé okurky.
recept,fotorecept,mrkev,rýže kulatozrnná,Rizoto,Bezlepkové
Rizoto
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
kapary | 2 | čajové lžičky | |
mrkev | 300 | gramů | |
olej na smažení | 4 | polévkové lžíce | |
paprika | 100 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rýže kulatozrnná | 500 | gramů | |
sýr Parmezán | 150 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 750 | mililitrů | |
víno bílé | 100 | mililitrů |
Recept
1.
olej na smažení 4 polévkové lžíce • cibule 150 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
3.
Mrkev přidáme do pánve a pokračujeme ve smažení, za občasného promíchání, přibližně dvě minuty.
7.
voda 750 mililitrů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Rýži podlijeme vodou a přidáme papriku. Dochutíme pepřem a solí. Povaříme společně, dokud rýže neabsorbuje většinu tekutiny.
10.
Dusíme, pokud není rýže měkká a konzistence mírně krémová. Případně přilijeme vodu, nebo i dochutíme solí.
Dobrou chuť!