Mrkvová ostro-kyselá polévka
recept,fotorecept,mrkev,tofu uzené,Zeleninové polévky,Čínská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polévky
Čínská kuchyně
Kategorie
Zeleninové polévky › Čínská kuchyně › Bezlepkové › Bezlaktózové › Asijská kuchyně › Sezona - Mrkev ›
Ingredience
Ingredience
bujón hovězí | 20 | gramů | |
chilli paprička sušená | - | ||
houby sušené čínská směs | 10 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
ocet | 4 | polévkové lžíce | |
tofu uzené | 150 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 1 | litr | |
voda | 1 | decilitr | |
škrob bramborový | 3 | čajové lžičky |
Recept
1.
voda 1 litr • bujón hovězí 20 gramů • houby sušené čínská směs 10 gramů • mrkev 250 gramů • chilli paprička sušená
Do hrnce dáme vařit vodu, bujóny (nebo vývar) a houby. Přidáme mrkev nakrájenou na menší kousky nebo tenká kolečka. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a přidáme do hrnce.
2.
tofu uzené 150 gramů • ocet 4 polévkové lžíce
Po cca 15 minutách vaření, kdy mrkev změkne, přidáme uzené tofu a ocet podle chuti.
3.
škrob bramborový 3 čajové lžičky • voda 1 decilitr • vejce slepičí 1 kus
Škrob rozmícháme v misce s malým množstvím vody a vmícháme do hrnce k polévce. Nakonec za pomalého míchání vlijeme rozmixované vejce.
Dobrou chuť!