Moravský vrabec
Česká klasika, vepřová kýta s kysaným zelím a knedlíkem.
recept,fotorecept,vepřová kýta,cibule,cibule,zelí kvašené,Vepřové maso,Recepty české kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Recepty české kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 600 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
kmín celá | ½ | čajové lžičky | |
kmín drcený | ¼ | čajové lžičky | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
sádlo | 1 | polévková lžíce | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
vepřová kýta | 600 | gramů | |
voda | 2 | decilitry | |
zelí kvašené | 500 | gramů | |
česnek | 6 | stroužků |
Recept
1.
vepřová kýta 600 gramů • česnek 6 stroužků • kmín drcený ¼ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky
Maso nakrájíme na větší kousky. Promícháme s česnekem, solí a kmínem. Necháme v chladu odležet alespoň 4 hodiny.
2.
cibule 300 gramů • voda 2 decilitry • sádlo 1 polévková lžíce
Maso zatáhneme na pánvi nebo přímo v pekáči při 250 stupních 10-15 minut. Potom přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, promícháme a přikryté pečeme při 180 °C cca hodinu.
3.
Odkryjeme, promícháme a necháme zapéct do růžova při 250 °C 10-15 minut.
4.
cibule 300 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • kmín celá ½ čajové lžičky • ocet 2 polévkové lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • zelí kvašené 500 gramů
Kysané bílé zelí scedíme a překrojíme, aby vznikly kratší kousky. Cibuli lehce osmažíme na oleji. Přidáme zelí, kmín a dusíme 30-60 minut. Před koncem dochutíme octem a cukrem.
Dobrou chuť!