Mléčný řez
Domácí mléčný řez, na který se každé dítě a každá návštěva s chutí vrhne.
recept,fotorecept,kakao - prášek,krupice,tvaroh jemný nízkotučný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 4 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 140 | gramů | |
cukr vanilkový | 8 | gramů | |
jogurt bílý | 100 | mililitrů | |
kakao - prášek | 15 | gramů | |
kakaový nápoj v prášku | 2 | polévkové lžíce | |
krupice | 150 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
tvaroh jemný nízkotučný | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 7 | ||
ztužovač šlehačky | 10 | gramů |
Recept
2.
kakao - prášek 15 gramů • kakaový nápoj v prášku 2 polévkové lžíce
Do mísy přidáme kakao a granko.
3.
krupice 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Přidáme mouku, olej a prášek do pečiva. Všechno spolu promícháme.
4.
Těsto rozdělíme na poloviny pomocí dvou misek.
5. Upečeme 2 korpusy
Jednu misku s těstem vylijeme na plech s rozměrem 25 x 35 cm, který vyložíme papírem na pečení. Pečeme na 180 °C cca 10 minut. Druhý korpus upečeme stejným způsobem.
6. Krém
máslo 125 gramů • tvaroh jemný nízkotučný 500 gramů • jogurt bílý 100 mililitrů • cukr krystalový 4 polévkové lžíce • cukr vanilkový 8 gramů
Mléčný krém připravíme ze změklého másla, tvarohu a jogurtu. Přidáme cukr a vanilkový cukr. Všechno spolu promícháme.
7.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 10 gramů
Do krému přidáme se ztužovačem vyšlehanou šlehačku.
8.
Krém jemně promícháme a rovnoměrně naneseme na spodní upečený korpus.
9.
Na krém položíme vrchní korpus a uložíme do chladu minimálně na 2 hodiny.
Dobrou chuť!