RECEPTY

Mléčný řez

Mléčný řez

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Domácí mléčný řez, na který se každé dítě a každá návštěva s chutí vrhne.

recept,fotorecept,kakao - prášek,krupice,tvaroh jemný nízkotučný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový4polévkové lžíce
cukr moučkový140gramů
cukr vanilkový8gramů
jogurt bílý100mililitrů
kakao - prášek15gramů
kakaový nápoj v prášku2polévkové lžíce
krupice150gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
máslo125gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
tvaroh jemný nízkotučný500gramů
vejce slepičí7
ztužovač šlehačky 10gramů

 

Recept

1. Těsto

vejce slepičí 7 ks  cukr moučkový 140 gramů

Vejce vyšleháme s cukrem.

Vejce vyšleháme s cukrem. ...

2. 

kakao - prášek 15 gramů  kakaový nápoj v prášku 2 polévkové lžíce

Do mísy přidáme kakao a granko.

Do mísy přidáme kakao a granko. ...

3. 

krupice 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Přidáme mouku, olej a prášek do pečiva. Všechno spolu promícháme.

Přidáme mouku, olej a prášek do pečiva....

4. 

Těsto rozdělíme na poloviny pomocí dvou misek.

Těsto rozdělíme na poloviny pomocí dvou misek....

5. Upečeme 2 korpusy

Jednu misku s těstem vylijeme na plech s rozměrem 25 x 35 cm, který vyložíme papírem na pečení. Pečeme na 180 °C cca 10 minut. Druhý korpus upečeme stejným způsobem.

Jednu misku s těstem vylijeme na plech s...

6. Krém

máslo 125 gramů  tvaroh jemný nízkotučný 500 gramů  jogurt bílý 100 mililitrů  cukr krystalový 4 polévkové lžíce  cukr vanilkový 8 gramů

Mléčný krém připravíme ze změklého másla, tvarohu a jogurtu. Přidáme cukr a vanilkový cukr. Všechno spolu promícháme.

Mléčný krém připravíme ze změklého másla,...

7. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  10 gramů

Do krému přidáme se ztužovačem vyšlehanou šlehačku.

Do krému přidáme se ztužovačem vyšlehanou...

8. 

Krém jemně promícháme a rovnoměrně naneseme na spodní upečený korpus.

Krém jemně promícháme a rovnoměrně naneseme...

9. 

Na krém položíme vrchní korpus a uložíme do chladu minimálně na 2 hodiny.

Na krém položíme vrchní korpus a uložíme do...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit