Míchaná vajíčka s jarní cibulkou
Recept na jarní míchaná vajíčka - jemná z hlediska chuti i konzistence.
recept,fotorecept,cibulka jarní,vejce slepičí,Vajíčkové snídaně,Bezlepkové
Vajíčkové snídaně
Ingredience
Ingredience
bazalka | - | ||
cibulka jarní | 70 | gramů | |
jogurt bílý | 3 | polévkové lžíce | |
máslo | 30 | gramů | |
okurka salátová | ½ | kusu | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1.
cibulka jarní 70 gramů • máslo 30 gramů
Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a pomalu restujeme na másle.
2.
vejce slepičí 4 kusy • bazalka • sůl ¼ čajové lžičky
Když cibulka po pár minutách trochu změkne, přidáme vajíčka a nakrájené lístky bazalky. Promícháme a snažíme se nepoškodit žloutky.
4.
Po chvíli míchání a smažení získají vajíčka tužší, ale krémovou konzistenci.
5.
okurka salátová ½ kusu
Servírujeme na slupce od okurky, kterou získáme opatrným okrajováním pomocí ostrého nože.
Dobrou chuť!