Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
Babiččiny meruňkové knedlíky z tvarohového těsta jsou rychle a jednoduše připravené. Recept s podrobnými kroky postupu zvládne i začátečník.
recept,fotorecept,meruňky,tvaroh hrudkový,Sladká jídla,Recepty slovenské kuchyně
Sladká jídla
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 2 | polévkové lžíce | |
meruňky | 400 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 160 | gramů | |
máslo | - | ||
strouhanka | 4 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | - |
Recept
6.
Vypracujeme těsto.
7.
Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme váleček a nakrájíme na 8-10 dílků. Dílek rozmačkáme na placku a zabalíme do něj meruňku. Poválíme v mouce na válu.
8.
Připravené knedlíky...
9.
... vložíme do vařící vody.
10.
Po vyplavání (což je asi 10 minut) povaříme 5 minut na mírném plameni.
11.
Knedlíky vyndáme děrovanou naběračkou.
14.
Meruňky naservírujeme, můžeme překrojit a vyndat z nich pecky.
Dobrou chuť!