Medovo-tvarohový koláč
Koláč s jemným a jednoduchým korpusem a lahodným tvarohovým krémem.
recept,fotorecept,máslo,máslo,tvaroh hrudkový,med,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 190 | gramů | |
med | 4 | polévkové lžíce | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
máslo | 225 | gramů | |
sůl | - | ||
tvaroh hrudkový | 750 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | 50 | gramů |
Recept
1. Příprava těsta
mouka polohrubá 250 gramů • máslo 125 gramů • sůl • cukr krystalový 40 gramů • vejce slepičí 1 kus
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, nakrájené máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
2.
Těsto rozválíme na kulatý plát (nejlépe mezi dvěma fóliemi), plát vložíme do kulaté formy vymazané máslem. Kraje vytáhneme do výšky cca 2 cm.
3. Příprava tvarohové náplně
tvaroh hrudkový 750 gramů • cukr krystalový 150 gramů • máslo 100 gramů • škrob kukuřičný 50 gramů • vaječný žloutek 4 kusy • med 4 polévkové lžíce
Do menší misky dáme tvaroh, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, škrobovou moučku a med.
4.
Vše spolu promícháme.
5. Vyšleháme sníh
vaječný bílek 4 kusy
Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme k tvarohové náplni. Směs vylijeme na těsto do kulaté formy.
6.
V troubě vyhřáté na 180 °C upečeme do zlatohněda.
Dobrou chuť!